Moskou zonder marathon

Als ik vertel dat ik ergens in het buitenland ben geweest krijg ik direct de vraag: “heb je daar de marathon gelopen?”.

Je zou het niet zeggen, maar naast hardlopen heb ik ook andere hobbies. Één daarvan is reizen. En hoewel ik de twee vrijwel altijd combineer, stond dit stedentripje eens een keer níet in het teken van hardlopen. Dit tot grote opluchting van mijn vriend. Of beter gezegd: dit op voorwaarde van mijn vriend.

Hardlopen in Moskou

Als compromis ‘mocht’ ik één van de 3 dagen tóch een loopje doen, wat een bijzonder waardevolle ervaring werd.

een mooie route voerde mij door Gorky Park langs de rivier de Moskou, richting het zakelijk centrum met wolkenkrabbers tot ik na een km of 8 over kon steken om aan de andere kant van de oever terug te keren richting het Kremlin.

Daarbij moest ik wel even door één van de vele security-poortjes die Moskou rijk is, om het voormalig Olympisch trainingsgebied te kunnen doorkruisen. Een hardlooptrack was met rubbergranulaat  plaveit die de vorm van de ronding van de rivier volgde in een halve cirkel. Ik kon dus ook de neiging nog even een sprintje te trekken niet onderdrukken.

Rustige Rusland Run (Strava)

Blij als een kind mocht ik dus ik toch nog (bijna) een halve marathon op Russische gronden toevoegen aan mijn lijstje 🙂

Lees hier mijn reisblog als gastblogger op de pagina van Liefde voor Reizen. >> loopverhalen 🙂

Volg mij op Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s