Sevilla City Sightseeing Marathon Challenge: check!

City Sightseeiing Running Team

Met een koffer vol ervaringen, nieuwe wereldse loopmaatjes en een welverdiende medaille met een gloedjenieuw marathon PR daarin gegraveerd. Couldn’t be any better!

Lucky winner?

Totally random had ik meegedaan aan een prijsvraag van City Sightseeing Tours waarbij de vraag werd gesteld: wil jij een marathon-citytrip winnen naar Sevilla?

Uhm… JAHAAA!

Kleine maar: het was 2wkn voor de marathon van Tokyo waar ik aan mee zou doen – en ik had met mezelf afgesproken mijn wedstrijdschema kwalitatief in te richten.

Toch was de keus voor runningfreak & globetrotter MaryRunsWild snel gemaakt: SI! claro!

Volgend dilemma: hoe vliegen we deze doubles dan aan? Seville snel en Tokyo toeristisch was het eerste advies van marathon-coach Aart Stigter.

Toch zei iets in mij zei dat ik – gekwalificeerd als sub-elite-loper in Tokyo – dáár moest knallen en Sevilla als snoepreisje moest zien – ongepland maar niet ongewenst.

Weken van training voor #roadtotokyoviaseville volgden.
Vervolgens het dwangmatig monitoren van de weerberichten, waar Sevilla wel héél erg gunstige omstandigheden liet zien.

Ondertussen verschillende bronnen geraadpleegd hoe de marathon(s) nu het best aan te vliegen waarbij er één centrale gedachte overheerste: “Just make ONE plan – and stick to it (Kipchoge – 2018)”. 

En ook: ken jezelf. Good one. Daar zit maar één stand op: FULL GASS. En zo zou het zijn. Ik zette in op 4’ km voor een nieuw PR sub 2.50, om dan wellicht in het meest gunstigste geval in 2.47/2.48 te finishen.

Raceday

Ik vond een groepje met een fijne pace, maar was een startvakje naar voren gesneakt en zag dat het tempo onder de 3.55 lag. Ver onder mijn beoogde pace. Geen idee tot hoe lang dit goed zou gaan en of ik hiermee teveel risico nam. Nouja, eens kijken hoelang dit goed gaat dan maar..

Tot voorbij de 30km grens liep ik nog gemakkelijk op dit tempo door, tot er bij 34-35  een lus is het parcours zat die je over het bordes van een prachtig paleis voerde, maar in een halve maanvorm een enorme bocht vormde. Hierdoor viel het groepje uit elkaar en merkte ik dat de mannen met wie ik over blijf iets in tempo terug zakten.

Niet erg – een km ‘rust’ in deze fase is nodig – anders haal ik de eindstreep niet. Rust in deze was overigens de beoogde 4’km… voor mezelf zat ik dus nog steeds op een goed schema. Nog zo’n km mocht ook nog. Ik knapte er van op. Bij km 37 naderde ik de psychologische 5km-left-grens waarin ik altijd begin te denken: nog maar XX minuten (ipv km’s).

Ik liet de heren achter en het lukte me om terug op het ‘marathontempo’ te komen en sleepte mezelf de finish over in 2.45.11.

Seville Marathon 2019

Surprise surprise…

WAAAAAT?? 2.45? Serously? Dat stond pas voor september in Berlijn, ná een trainingskamp in Iten op de planning.

Weer verbaasde ik vriend en vijand, met name mezelf, door opniew 8,5 minuut van mijn PR af te lopen. Ik voelde me fit, maar 2.45 was wel wat hoog gegrepen. De laatste km’s had ik vooral angstvallig naar mijn km-tijden gekeken en de denkfunctionaliteit van mijn hersenen uitgeschakeld.

Nog geen jaar geleden struggelde ik nog enorm om sub3 te kunnen lopen, waarbij ik tot 2x toe bleef steken op 3.03. 10 maanden later loop ik 2.45.

Hoe dan? Training en focus. Maar vooral met veel passie en plezier doelen nastreven. Jezelf uitdagen en blijven dromen. Je kunt meer dan je denkt, just believe in yourself!

Doel van 2019 is dus al behaald, ik kan op vakantie. Naar Tokyo. Om daar wéér een marathon te lopen. Benieuwd hoe dat afloopt. Ik heb geen idee 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s