Doseren kun je leren (toch?)

Goede voornemens voor 2019

Opnieuw beloofde ik mezelf (zoals elk jaar) om nu toch écht meer te gaan eten en minder bewegen.. huh? Wat klopt hier niet? Dat dit net zo’n cliché voornemen is waar ik van weet dat het me waarschijnlijk toch niet gaat lukken…

Mijn grootste uitdaging is namelijk: inhouden. Less is more. Pieken als het echt móet: op het juiste moment, op de juiste plek.

Dus niet op de Florijn Winterloop in Woudenberg, maar op de marathon van Tokyo. En eigenlijk ook daar nog niet, maar pas in Berlijn. Daar mag best een ruim half jaar aan trainingsinvestering aan vooraf gaan.

Investeren dus in doelen die er toe doen. Keuzes maken. Lange termijn denken. Niet altijd in voorbereidings- of herstelmodus trainen maar ook op de baan volledig gas kunnen geven.

Klinkt logisch toch?

Toch blijft dit mijn grootste uitdaging en het moeilijkste aspect waar mijn trainers mij op proberen te coachen.

Mijn ambitieuze loopkalender leidde ook direct tot weerstand, waardoor er een herziende versie werd opgesteld met meer kwaliteit en minder kwantiteit.

So far so good dus, ik begin het een beetje te leren.

Tot ik bericht kreeg van City Sightseeing Tours: ik heb een geheel verzorgd weekend naar Sevilla gewonnen! How nice! Dit ter promotie van hun Hop-on-Hop-Off bus Marathon Challenge. Een initiatief waarbij zij de iconische rode bussen willen promoten bij het groeiend aantal hardlopers die een internationale marathon combineren met een stedentripje.

In februari een gratis tripje naar het zachte Sevilla én daar hardlopen… voor gratis! En geadopteerd worden in hun internationale runnerscommunity. Inclusief een Sevilla sightseeiing tour en ruimte voor vrije tijd, sangria en tapas. Ik bedoel, is de Paus katholiek? En oja, de marathon van Sevilla lopen.

Er is maar 1 MAAR… (kleinigheidje): de marathon van Sevilla is welgeteld 2 weken voor de marathon van Tokyo…

Iets met Miss Doubles? Daar gáán mijn goede voornemens.. Maarja, zo’n tripje afslaan, dat is ook weer tegen mijn natuur…
Dus toch nog maar één keertje zondigen en vanaf Q2-2019 dan toch écht op hardlooprantsoen met minder-minder-minder..

YES I CAN AND I WILL > step by step – with a little help if needed!

De kracht van bewustwording, dat is stap één. De volgende stappen zullen volgen. Op naar een nieuw mooi loopjaar met gezonde en verantwoorde km’s, een hoop afzien maar vooral veel loopplezier!

TRAIN! DOOR NIET TE TRAINEN
WIN! DOOR NIET TE WINNEN
@Don Jeninga – Hellas Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s